Стипендіальні форми підтримки молодих учених НАН України - Макарова, О.В.; Горемикіна, Ю.В.; Рудий, Г.Я.; Бахонський, О.В.; Дуброва, О.Є. (Наука та наукознавство, 2012)
Аналізується роль державних форм підтримки молодих учених Національної академії наук України у залученні та закріпленні талановитої наукової молоді в наукових установах НАН України. Окрему увагу приділено зарубіжному досвіду підтримки молодих учених. Анализируется роль государственных форм поддержки молодых ученых Национальной академии наук Украины в привлечении и закреплении талантливой научной молодежи в научных учреждениях НАН Украины. Отдельное внимание уделено зарубежному опыту поддержки молодых ученых. The role of budgetary form of support for young researchers in the National Academy of Sciences (NAS) of Ukraine in recruiting talented young researchers in scientific institutions of the NAS of Ukraine. Special reference is made to foreign practices of support to young researchers.