Оцінка перспектив реалізації положень акту Бея-Доула в патентному законодавстві України - Чехун, В.О. (Наука та наукознавство, 2012)
В статті проаналізовано вплив акту Бея-Доула на економічний розвиток США та оцінено перспективи реалізації в Україні подібного закону. На основі опитування експертів у сфері патентування українських ВНЗ визначено основні причини низького рівня комерціалізації розробок українських вишів. В статье проанализировано влияние акта Бея-Доула на экономическое развитие США и проведена оценка перспектив реализации подобного закона в Украине. На основе опроса экспертов в области патентования украинскими ВУЗами высказаны предположения об основных причинах низкого уровня коммерциализации разработок украинских ВУЗов. Implications of Bayh-Dole Act for economic development of the U.S. are reviewed, and feasibilities for applications of a similar legal act in Ukraine are evaluated. Essential reasons behind the weak commercialization of developments originating from Ukrainian HEEs are identified using the data from an interview of experts in patenting activities within Ukrainian HEEs.