Розвиток правових засад щодо особистих немайнових прав і обов’язків дітей і батьків - Лобанова, Т.В. (Наука та наукознавство, 2012)
Проблема ґенези правової думки щодо особистих немайнових прав і обов’язків дітей та батьків посідає одне з провідних місць у соціальному розвитку суспільства, а також у загальній системі юридичних наук, насамперед в теорії цивільного права. У статті висвітлено еволюцію суспільної думки щодо взаємних прав та обов’язків дітей і батьків, показано передумови, етапи становлення і розвитку відповідних правових норм на теренах сучасної України. Проблема генезиса правовой мысли относительно личных неимущественных прав и обязанностей детей и родителей занимает одно из ведущих мест в социальном развитии общества, а также в общей системе юридических наук, в первую очередь, в теории гражданского права. В статье отражено эволюцию общественной мысли относительно взаимных прав и обязанностей детей и родителей, показаны предпосылки, этапы становления и развития соответствующих правовых норм на территории современной Украины. The issue of genesis of legal thought on personal non-equity rights and obligations of children and parents has an outstanding position in the social development of a society and in the basic system of law sciences, first and foremost in the theory of civil law. The paper shows evolution of public thought on mutual rights and obligations of children and parents, background and phases in the development of relevant regal rules on the territory of contemporary Ukraine.