Перешкоди науково-технічному розвитку України з точки зору питання щодо формування системи його пріоритетів - Булкін, І.О. (Наука та наукознавство, 2013)
Розглянуто досвід корпорації RAND з визначення системи пріоритетів науково-технологічного розвитку у світі до 2020 р. Проведено його апробацію в частині дослідження перспектив і можливих негативних наслідків запозичення методології при проектуванні чотирьох запропонованих автором варіантів стратегії міжнародної кооперації України. В статье рассмотрен опыт корпорации RAND аспекте определения системы приоритетов научно-технологического развития в мире до 2020 г. Проведена его апробация в части исследования перспектив и возможных негативных последствий заимствования методологии при проектировании четырёх предложенных автором вариантов стратегии международной кооперации Украины. Experiences of RAND corporation are analyzed from the perspective of priority setting till 2020. Their approbation is made, to study potential positive and negative effects of their adaptation for constructing four patterns of the strategy for international cooperation of Ukraine, proposed by the author.