Методологічні проблеми оцінювання продуктивності наукової діяльності - Рибачук, В.П. (Наука та наукознавство, 2013)
Обговорюються методологічні принципи, покладені в основу прийнятих в Україні в 2011-2012 рр. нормативно-правових актів, що визначають порядок проведення державної атестації наукових установ. Аналізуються проблеми реалізації урядових рішень щодо переходу на міжнародні критерії оцінювання праці вчених. Акцент зроблено на аналізі методичних підходів, що характеризують публікаційну активність дослідників і наукових установ. Обсуждаются методологические принципы, положенные в основу принятых в Украине в 2011–2012 гг. нормативно-правовых актов, определяющих порядок проведения государственной аттестации научных учреждений. Анализируются проблемы реализации правительственных решений по переходу на международные критерии оценки труда ученых. Акцент сделан на анализе методических подходов, характеризующих публикационную активность исследователей и научных учреждений. Methodological principles are discussed, laid in the basis of regulatory acts adopted in Ukraine in 2011-2012, which fixed the procedure for official evaluation of research institutions. Issues related with implementation of government decisions on adopting international criteria of researchers’ performance evaluation are analyzed. Emphasis is made on analysis of methods to evaluate publication activity of researchers and research institutions.