Генеалогія В.І. Вернадського: походження та родинні зв’язки - Томазов, В.В. (Наука та наукознавство, 2013)
Простежено родовід В.І. Вернадського, витоки якого сягають козацьких часів. Вернадські мали родинні зв’язки й з іншими відомими українськими родами – Константиновичами, Старицькими, Короленками, Модзалевськими, серед яких було чимало цікавих особистостей Исследуется родословная В.И. Вернадского, истоки которой уходят в эпоху казачины. Вернадские были связаны родством и с другими известными украинскими родами – Констинтиновичами, Старицкими, Короленками, Модзалевскими, среди которых было немало интересных личностей. V.I.Vernadsky’s genealogy is traced, which origins date back from the kozak times. The Vernadsky family had family bonds with other well-known Ukrainian families, like Konstantinovich, Starytsky, Korolenko, Modzalevsky, to which quite many prominent personalities belonged.