Розвиток наукознавчих досліджень під впливом засобів комунікацій веб-середовища - Корецький, А.І. (Наука та наукознавство, 2013)
Розглянуто роль електронних ресурсів як незамінних джерел інформації для проведення наукознавчих досліджень. Наведено приклади практичної реалізації проектів з аналізу масивів даних, доступних у Веб-середовищі. Рассмотрена роль электронных ресурсов как незаменимых источников информации для проведения науковедческих исследований. Приведены примеры практической реализации проектов по анализу массивов данных, доступных в Веб-пространстве. Theoretical background for setting up communications between research teams and the role of online resources as necessary information sources in doing research in science of science is discussed. Cases of implemented projects are given, devoted to analysis of databases available online.