Особливості розвитку дослідно-виробничої бази НАН України (2000 – 2012 рр.) - Лебеда, Т.Б. (Наука та наукознавство, 2013)
На основі статистичних даних проаналізовано сучасний стан організацій дослідно-виробничої бази НАН України та підприємств, які займаються дослідженнями і розробками та входять до складу НАН України. Показано розподіл цих підприємств за регіонами України, динаміку кількості організацій та чисельності працівників організацій дослідно-виробничої бази НАН України за роками. На основе статистических данных проанализировано современное состояние организаций опытно-производственной базы НАН Украины и предприятий, которые занимаются исследованиями и разработками и входят в состав НАН Украины. Показано распределение таких предприятий по регионам Украины, рассмотрена динамика количества организаций и численности работников организаций опытно-производственной базы НАН Украины по годам. Current performance of organizations classified as trial & production facilities at the NAS of Ukraine and enterprises engaged in R&D and incorporated in the NAS of Ukraine is evaluated on the basis of statistical data. Regional grouping of Ukrainian enterprises engaged in R&D is made. Time series for numbers of organizations and personnel in organizations of trial & production facilities at the NAS of Ukraine are shown. The conclusion is made about lack of R&D demand in the Ukrainian economy