Гарант научной истины и жизненной правды. К 95-летию академика Бориса Евгеньевича Патона - Оноприенко ., В.И (Наука та наукознавство, 2013)
27 ноября 2013 г. исполняется 95 лет академику Борису Евгеньевичу Патону, всемирно известному ученому в области электросварки, металлургии и технологии металлов, президенту Национальной академии наук Украины. Имя Б.Е. Патона ассоциируется с прогрессом украинской науки и, прежде всего, Национальной академии наук, которая известна в мире как Патоновская академии наук. На протяжении своей деятельности Борис Евгеньевич большое внимание уделял проблемам организации и истории науки, научно-технологической политики и науковедения. 27 листопада 2013 р. виповнюється 95 років академіку Борису Євгеновичу Патону, всесвітньо відомому вченому в галузі електрозварювання, металургії і технології металів, президенту Національної академії наук України. Ім’я Б.Є. Патона асоціюється з поступом української науки і, перш за все, Національної академії наук, яка відома у світі як Патонівська академії наук. Впродовж своєї діяльності Борис Євгенович велику увагу приділяв проблемам організації та історії науки, науково-технологічної політики та наукознавства. November 27, 2013 is the date of the 95th anniversary of Boris Ye. Paton, a prominent and globally recognized scientist in the field of electric welding, metallurgy and technology of metals, president of the National Academy of Sciences of Ukraine. His name is associated with advancements of the Ukrainian science system, especially the National Academy of Sciences, which is well-known in the world as the Paton Academy of Sciences. Over the years of his work, Boris Paton paid immense attention to problems of science history organization, science & technology policy and science of science studies.