Методичні засади вибору пріоритетних напрямів інноваційного розвитку в Україні - Яковлєв, А.І. (Наука та наукознавство, 2013)
Проаналізовано існуючі методи вибору пріоритетних сфер інноваційного розвитку. Запропоновано методичний підхід, який полягає у визначенні ефекту інновацій при створенні нових робочих місць. На цій основі виявлено пріоритетні галузі для вкладання інновацій, які в найбільшій мірі сприятимуть зростанню економіки держави. Наведено відповідні практичні розрахунки. Проанализированы существующие методы выбора приоритетных сфер инновационного развития. Предложен методический подход, состоящий в определении эффекта инноваций при создании новых рабочих мест. На этой основе выявлены приоритетные отрасли для инноваций, которые будут в наибольшей мере содействовать росту экономики государства. Приведены соответствующие практические расчеты. The existing methods for selecting priority fields of the innovation-driven development in Ukraine are analyzed. A new methodological approach is offered, based on measurement of the innovations effect for creation of new jobs, and used to select priority fields for investment in the innovations with the highest contributions to economic growth of Ukraine, with the attached practical calculations.