Засади та проблеми соціалізації науки, техніки і технологій - Мех, О.А. (Наука та наукознавство, 2014)
Здійснено дослідження окремих теоретичних аспектів проблеми соціалізації результатів наукової діяльності, техніки і технологій у сучасних соціально-економічних умовах, розглянуто практичні як позитивні, так і негативні ефекти даного процесу. Проаналізовано умови та можливості соціалізації науки, техніки і технологій в Україні. В статье проведено исследование отдельных теоретических аспектов проблемы социализации результатов научной деятельности, техники и технологий в современных социально-экономических условиях, рассмотрены практические как положительные, так и отрицательные эффекты данного процесса. Проанализированы условия и возможности социализации науки, техники и технологий в Украину. A study into selected theoretical aspects of socialization of science & technology results in the current socio-economic context is made, with analysis of both positive and negative practical effects of this process. Conditions and feasibilities for socialization of science and technologies in Ukraine are analyzed.