А. С. Литвинко (до 50-річчя від дня народження) (Наука та наукознавство, 2014)
Алла Степанівна Литвинко – відомий історик науки, доктор історичних наук (2010), народилася 31 березня 1964 р. у Кіровограді. У 1986 р. закінчила механіко-математичний факультет Київського університету ім. Тараса Шевченка і працювала у Спеціальному конструкторському бюро математичних машин і систем Інституту кібернетики НАН України. З 1989 р. працює у відділі історії науки і техніки Центру досліджень науково-технічного потенціалу та історії науки ім. Г.М. Доброва НАН України.