Внесок Інституту електрозварювання ім. Є.О.Патона в ракетобудування, у виробництво ракетних конструкцій з алюмінієвих сплавів - Корнієнко, О.М. (Наука та наукознавство, 2014)
80 років тому відомий мостобудівник академік Є.О. Патон створив Інститут електрозварювання, який незабаром зайняв провідне місце в розвитку зварювання та родинних технологій. Понад 60 років під керівництвом академіка Б.Є.Патона вирішуються проблеми ракетно-космічної техніки. Для реалізації проектів С.П. Корольова й М.К. Янгеля, В.М. Челомея, В.П.Глушко та інших творців ракет і космічних апаратів уперше у світі розроблено необхідні наукоємні технології, зокрема техніку виготовлення відповідальних конструкцій з високоміцних алюмінієвих сплавів. 80 лет тому известный мостостроитель академик Е.О.Патон создал Институт электросварки, который в скором времени занял ведущее место в развитии сварки и родственных технологий. Свыше 60 лет под руководством академика Б.Е. Патона решаются проблемы ракетно-космической техники. Для реализации проектов С.П.Королева и М.К.Янгеля, В.Н.Челомея, В.П.Глушко и других творцов ракет и космических аппаратов впервые в мире разработаны необходимые наукоёмкие технологии, в частности, техника изготовления ответственных конструкций из высокопрочных алюминиевых сплавов. It was 80 years ago that a known bridge builder Ye. O. Paton created the Institute for Electric Welding, which would soon after take a leading position in the field of welding and liquid technologies. For longer than 60 years since then, spacecraft-related problems have been dealt with under the guidance of the academician B. Ye. Paton. The Institute was the first to develop high technologies, including the ones for manufacturing units of high strength aluminum alloys, required for carrying out the projects of S. P. Korolyov, M. K. Yangel, V. M. Chelomey, V. P. Glushko and other designers of rockets and space devices.