Наукоємність системи забезпечення національної безпеки України: аналіз нормативно-правових засад - Мех, О.А. (Наука та наукознавство, 2014)
У статті здійснено аналіз нормативно-правових засад системи забезпечення національної безпеки України з погляду їх орієнтації на науку як головний засіб досягнення прогресу й безпеки. Розглядається питання місця (пріоритетності) науково-технологічної та інноваційної сфери серед інших галузей у державних стратегіях, які формують систему забезпечення національної безпеки країни. В статье осуществлен анализ нормативно-правовых основ системы обеспечения национальной безопасности Украины с точки зрения их ориентации на науку как главное средство достижения прогресса и безопасности. Рассматривается вопрос места (приоритетности) научно-технологической и инновационной сферы среди других отраслей в государственных стратегиях, которые формируют систему обеспечения национальной безопасности страны. Regulatory framework of the national security system in Ukraine is analyzed from the perspective of its focus on R&D as a central factor for progress and security. The positioning (prioritizing) of science & technology and innovation sector among other industries in political strategies underlying the national security system is analyzed.