Оцінки результатів наукової діяльності: традиційні підходи та нові виклики - Єгоров, І.Ю. (Наука та наукознавство, 2014)
У роботі розглянуто основні підходи до оцінки результатів наукової діяльності на прикладі провідних країн світу, зокрема США. Показано, що найбільш популярним інструментом залишається використання експертної процедури. Крім того, у роботі аналізуються нові проблеми, що виникли в останні роки при оцінювані наукових результатів, та запропоновано шляхи їх вирішення. В работе рассмотрены основные подходы к оценке результатов научной деятельности на примере ведущих стран мира, в частности США. Показано, что наиболее популярным инструментом остается использование экспертной процедуры. Кроме того, в работе анализируются новые проблемы, возникшие в последние годы при оценивании научных результатов, и предложены пути их решения. Measurement of Scientific Results: Conventional Approaches and New Challenges The paper discusses the main approaches to the evaluation of scientific resultsbased on examples of the leading countries of the world, particularly the United States. It is shown that the most popular tool is the utilization of expert procedures. In addition, the paper analyzes the new challenges brought about in recent years, when evaluating research results, and it suggests ways to address them.