Внесок Інституту електрозварювання ім. Є. О. Патона у виготовлення сталевих конструкцій ракет - Лютий, О.П. (Наука та наукознавство, 2014)
Інститут електрозварювання ім. Є.О.Патона було створено 80 років тому, це перший у світі науко-дослідний і конструкторський заклад з вивчення й розробки зварювання та родинних технологій. Понад 60 років під керівництвом Б.Є. Патона тут вирішується низка проблем ракетно-космічної техніки. Для конструкцій, що експлуатуються в екстремальних умовах, розроблено нові спеціальні сплави та технології їх виготовлення і зварювання. Институт электросварки им. Е.О. Патона был создан 80 лет назад, это первое в мире научно-исследовательское и конструкторское учреждение по изучению и разработке сварки и родственных технологий. Свыше 60 лет под руководством Б.Е.Патона тут решаются проблемы ракетно-космической техники. Для конструкций, которые эксплуатируются в экстремальных условиях, разработаны специальные сплавы, технологии их производства и сварки. Paton Electric Welding Institute, founded 80 years ago, is the world’s first research and design organization carrying out R&D in welding and related technologies. Longer than 60 years solutions to spacecraft problems have been sought for under the supervision of B. Ye. Paton. Special alloys, technologies for their production and welding have been developed for carcasses exploited in extreme conditions.