Науково-технічна школа академіка НАН України В.Г. Сергєєва - Звонкова, Г.Л.; Мітрахов, М.О. (Наука та наукознавство, 2014)
Описано історію створення науково-технічної школи академіка НАН України В.Г.Сергєєва, його внесок у розробку систем керування вітчизняних ракет і космічних апаратів. Висвітлено пріоритетні напрямки діяльності В.Г. Сергєєва та його колективу в ракетно-космічній галузі. Описана история создания научно-технической школы академика НАН Украины В.Г. Сергеева, его вклад в разработку систем управления отечественных ракет и космических аппаратов. Освещены приоритетные направления деятельности В.Г. Сергеева и его коллектива в ракетно-космической области. The article describes the history of foundation and development of Academician of NAS of Ukraine V.H. Serhyeyev's scientific and engineering school, his contribution to the improvement of control systems of ballistic missiles. The examination displays the most highlights of V.H. Sergeev and his team in the aerospace scientific researches.