Потенциал ракетно-космической отрасли и национальная безопасность страны - Шевцов, А.И.; Кашанов, А.Э. (Наука та наукознавство, 2014)
На фоне мировой космической деятельности дан анализ развития и современного состояния ракетно-космической отрасли Украины, рассмотрены вопросы коммерциализации космической деятельности и ее финансирования, особенности реструктуризации этой отрасли. Внесены предложения по внедрению новых подходов с целью оптимизации космической деятельности. На тлі світової космічної діяльності проведено аналіз розвитку та сучасного стану ракетно-космічної галузі України, розглянуто питання комерціалізації космічної діяльності та її фінансування, особливості реструктуризації цієї галузі. Внесено пропозиції щодо впровадження нових підходів з метою оптимізації космічної діяльності. Analysis of the current performance of the Ukrainian spacecraft industry is made in the global context. Issues of its commercialization and financing, specifics of its restructuring are discussed. Recommendations on introducing new approaches to optimization of spacecraft-related activities are made.