Моніторинг науково-технічного потенціалу космічної галузі України в контексті міжнародної безпеки - Дячук, І.Д. (Наука та наукознавство, 2014)
У статті розглядаються сутність, цілі та завдання комплексного моніторингу науково-технічного потенціалу космічної галузі України в контексті вимог міжнародної безпеки та обґрунтовуються пропозиції щодо створення спеціалізованої інформаційно-аналітичної структури в цій сфері. В статье рассматриваются сущность, цели и задачи комплексного мониторинга научно-технического потенциала космической отрасли Украины в контексте требований международной безопасности и обосновываются предложения по созданию специализированной информационно-аналитической структуры в этой сфере. The essence, objectives and tasks of the comprehensive monitoring of science & technology potentials in the Ukrainian spacecraft industry are analyzed in view of the international security requirements; recommendations on establishing a specialized unit on information analysis in this field are elaborated.