Еколого-економічні стратегії в системі забезпечення екологічної безпеки - Степаненко, А.В. (Наука та наукознавство, 2014)
Висвітлено питання сутності екологічної безпеки як складової національної безпеки не з позицій антропоцентризму, а з позицій екоцентризму; виділено екологічні стратегії на основі функціональності, сфери формування стратегій та специфіки об’єктів стратегування; сформульовано фактори застосування екологічних стратегій та основні напрями їх формування. Освещены вопросы сущности экологической безопасности как составной национальной безопасности не с позиций антропоцентризма, а с позиций экоцентризма; выделены экологические стратегии на основе функциональности, сферы формирования стратегий и специфики объектов стратегирования; сформулированы факторы применения экологических стратегий и основные направления их формирования. The problems of essence of ecologic security as a part of national security were enlightened, but it was done not from the standpoint of anthropocentrism, but from the standpoint of ecocentrism; the ecologic strategies on the basis of functionality and sphere of formation of the strategies and specificity of the objects of strategizing were determined, the factors of application of the ecologic strategies and the basic ways of their formation were formulated.