Выделение характеристических признаков изображений с помощью преобразования Радона и возможность его аппаратной реализации в клеточных автоматах - Белан, С.Н.; Моторнюк, Р.Л. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Розглянуто принципи реалізації клітинних автоматів з гексагональним покриттям для розпізнавання і обробки зображень на основі перетворення Радона. Проведено програмне і апаратне моделювання розробленої структури в середовищі Alcive-HDL. Представлено результати знаходження прямих ліній і відрізків, а також розпізнавання зображень. The realization principles of cellular automata with hexagonal coverage for pattern recognition and image processing based on Radon transformation are considered. The software and hardware simulation of the developed structure in the Alcive-HDL environment is performed. The results of finding straight lines and segments and of artificial perception are presented.