Свойства процедур сепарации для дискретных объектов в моделях байесовских сетей - Гупал, А.М.; Гупал, Н.А. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Показано, що для дискретних об'єктів, побудованих на обмежених вибірках, існують приклади, що підтверджують припущення достовірності, і приклади, для яких воно не виконується. Таким чином, властивості процедур сепарації для неперервних моделей не виконуються для дискретних об'єктів. It is shown that for discrete objects constructed on a limited sample, there are examples that support the faithfulness assumption and examples for which it fails. Thus, the properties of separation procedures for continuous models do not hold for discrete objects.