Метод построения оценки устойчивости в компартментной модели с запаздыванием - Марценюк, В.П.; Гандзюк, Н.М. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Запропоновано метод побудови оцінок експоненціального типу для розв язків компартментних моделей із запізненням. Побудова оцінок таких систем є актуальною, оскільки значну увагу в галузі системних медичних досліджень направлено на вивчення задач, що описуються компартментними моделями. The paper proposes a method to construct the exponential estimates for solutions of compartmental models with time delay. Constructing estimates for such systems is important since much attention in medical system study is paid to problems described by compartmental models.