Оптимізація росту реального валового внутрішнього продукту - Дунаев, Б.Б. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Оптимізація росту реального валового внутрішнього продукту (ВВП) забезпечується отриманням і розподілом у році, який розглядається, прибутку з капіталу на інновації і зростання споживчого попиту у наступному році, при яких і у наступних роках збільшуватимуться інновації і споживання. Оптимальна норма інновацій з чистого прибутку, яка забезпечує постійне зростання реального ВВП, визначається рівністю річного доходу домашніх господарств з капіталу на жителя країни і місячної ставки реальної зарплатні з пенсійними відрахуваннями. The growth of the real GDP is optimized by the receipt and distribution (in the year under review) of the return on capital for innovation and growth in consumer demand in the next year, under which the innovations and consumer demand grow in subsequent years. The optimal rate of innovation with net profit for continued growth in the real GDP is determined by the condition that the annual household income from capital per capita is equal to the equilibrium rate of monthly salary with pension contributions. F