Генерирующее и сборочное программирование. Аспекты разработки семейств программных систем - Лаврищева, Е.М. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Наведено нові моделі, методи і інструменти, які розроблені в межах фундаментального проекту з генеруючого програмування (ГП). Розроблено теорію об єктно-орієнтованого програмування; теорію взаємодії програм, систем і середовищ; оригінальну технологію конструювання варіабельних і якісних систем та сімейств систем з компонентів повторного використання; засоби інструментального комплексу для підтримки спектра простих технологій розробки окремих елементів сімейств програмних систем і їхнього складання, а також забезпечення взаємодії програм, систем і середовищ; інструментально-технічного комплексу ГП для е-навчання мовам C#, Java і курсу університетів «Програмна інженерія». The paper presents new models, methods, and tools developed as a part of the fundamental generating programming project GP. These are the theory of object-component programming; theory of the interaction of programs, systems, and environments; the original technology to design variable and qua and families of systems from ready reusable components; funds to support a range of simple technologies for the development of individual elements of system families and their assembly; interoperability of programs, systems, and environments, ITC for e-learning of C# and Java languages and university course in software engineering.