Напружено-деформований стан необмеженого середовища із ''залікованою'' дисковою тріщиною - Галазюк, В.А.; Сулим, Г.Т. (Доповіді НАН України, 2013)
З використанням концепцiї межових шарiв розв’язана некоректна задача визначення параметрiв внутрiшнього межового шару у площинi трiщини, який при довiльно заданих нормальних напруженнях на її поверхнях забезпечує їх повний контакт без додаткового тиску. С применением концепции граничных слоев решена некорректная задача определения параметров внутреннего граничного слоя в плоскости трещины, который при произвольно заданных нормальных напряжениях на его поверхностях обеспечивает их полный контакт без дополнительного давления. Using the conception of internal boundary layers, the ill-posed problem of determining the parameters of an internal boundary layer in the crack plane is solved. The boundary layer provides the full contact without additional pressure by arbitrarily specified normal stresses on the crack surface.