Вплив радіаційного опромінення на структуру конденсованих систем - Гаврюшенко, Д.А. (Доповіді НАН України, 2013)
Теоретично дослiджується вплив радiацiйного опромiнення на особливостi структурних характеристик рiдинних систем iз застосуванням фундаментальних рiвнянь Боголюбова, якi було записано для випадку стацiонарного стану. Стан рiдини пiд опромiненням, який є нерiвноважним, розглядається як збурення рiвноважного. Оскiльки цей
нерiвноважний стан характеризується збуреним розподiлом за iмпульсами, то отримано систему iнтегро-диференцiальних рiвнянь для визначення основної структурної характеристики рiдинних систем — бiнарної функцiї розподiлу. Проведено теоретическое исследование воздействия радиационного облучения на особенности структурных характеристик различных систем на основе применения фундаментальных уравнений Боголюбова, записанных для стационарного состояния. Термодинамическое состояние вещества, находящегося в радиационном поле, рассматривалось как возмущение
равновесного. Так как неравновесное состояние характеризовалось возмущенным распределением по импульсам, получена система интегро-дифференциальных уравнений для определения основной структурной характеристики жидкостных систем — парной функции
распределения. The effect of irradiation on peculiarities of the structural characteristics of various systems on
the basis of Bogolubov’s fundamental equations for stationary states is theoretically studied. The
thermodynamic state of an irradiated condensed matter is considered as a perturbation of the equilibrium one. The nonequlibrium state is characterized by a pertubed distribution over momenta. A system of integro-differential equations for the main structural characteristic of fluid systems, namely the pair distribution function, is obtained.