Асимптотическая стохастическая устойчивость решений динамических систем с последействием с учетом марковских возмущений - Антонюк, С.В.; Дорошенко, И.В. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Досліджено cтійкість розв'язків стохастичних динамічних систем з нескінченною післядією з урахуванням марковських збурень. Сформульовано і доведено теорему про достатні умови асимптотичної стохастичної стійкості розв'язків розглянутих динамічних систем. The stability of solutions of stochastic dynamic systems with all prehistory and Markov disturbance is analyzed in the paper. A theorem about the sufficient conditions of asymptotic stochastic stability of solutions of such dynamic systems is formulated and proved.