Анализ семейств хэш-функций, определяемых автоматами над конечным кольцом - Скобелев, В.В. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Досліджено загальні властивості сімейств хеш-функцій, визначених сильнозв язаними автоматами без вихідної функції над скінченним кільцем. Знайдено ймовірність випадкового вибору послідовності, для якої хеш-функція приймає задане значення, а також ймовірність випадкового вибору двох різних послідовностей фіксованої довжини, для яких значення хеш-функції співпадають. Охарактеризовано обчислювальну стійкість хеш-функцій. Some general properties of families of hash functions defined by strongly connected automata without output function over a finite ring are analyzed. The probabilities of random choice of a sequence with the given value of hash function, as well as of random choice of two different sequences of the same length with the same values of the hash function are computed. The computational security of investigated hash-functions is characterized.