Исследование и оптимизация волновых процессов в неоднородных средах с импедансной границей - Гладкий, А.В. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Розглянуто задачу чисельного моделювання та оптимізації хвильових процесів у неоднорідних середовищах з імпедансною межею на основі параболічного хвильового рівняння типу Шредінгера. Сформульовано критерій оптимальності, досліджено диференціальні властивості оптимізаційної задачі. Запропоновано чисельний метод для моделювання та оптимізації акустичних полів у неоднорідних середовищах. The problem of numerical modeling and optimization of wave processes in inhomogeneous domains with impedance border for parabolic Schrodinger-type wave equation is considered. The optimality criterion is formulated, differential properties of the optimization problem are analyzed, and a numerical method is proposed for modeling and optimization of acoustic fields in inhomogeneous domains.