Метод интерлинации вектор-функций w(x, y, z, t) на системе вертикальных прямых и его применение в межскважинной сейсмической томографии - Сергиенко, И.В.; Дейнека, В.С.; Литвин, О.Н.; Литвин, О.О. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Запропоновано метод побудови операторів інтерлінації вектор-функцій w(x, y, z, t) на системі довільно розміщених вертикальних прямих. Операторами обчислюється вектор w в кожній точці (x, y, z) між прямими Гk для довільного моменту часу t ≥ 0 . Пропонується їх використовувати для побудови міжсвердловинної акселерометричної математичної моделі вмісту кори Землі на основі даних wk(z, t) k =1,..., M , про вектор прискорення w(x, y, z, t) у кожній прямій свердловині Гk даної системи свердловин, отриманих акселерометрами при сейсмічному зондуванні кори планети. The authors propose a method to construct interlineation operators for vector functions w(x, y, z, t) on a system of arbitrarily located vertical straight lines. The method allows calculating the vector w at each point between straight lines Гk for any instant of time t ≥ 0. They are proposed to be used to construct a crosshole accelerometer to model Earth crust on the basis of seismic sounding data wk(z, t) k =1,..., M, about the vector of acceleration w(x, y, z, t) received by accelerometers at each chink Гk.