Реляционный каркас и модель CASE-оболочки нового типа - Панченко, Б.Е.; Гайдабрус, В.Н. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Описано CASE-оболонку нового типу – інструментальну систему SWS, побудовану відповідно до каркасної моделі даних. Приведено схему інструментальної системи. Переліком основних користувацьких функцій SWS показано, що типізація та формалізація запитів до бази даних, схема якої побудована на добре формалізованій моделі даних, а також уніфікація та мінімізація інтерфейсу можуть дозволити моделювати повноту запитів користувачів. Наведено результати чисельного експерименту з формування елементів OLAP-даних у режимі реального часу. Показано, що підхід реального часу є найбільш прогресивним. The paper describes a CASE-shell of new type: SWS instrumental system built in accordance with a framework data model. A scheme of the instrumental system is proposed. The list of main user functions of the SWS shows that type designs and formalization of requests to a database with a well-formalized data model and unification and minimization of the interface allow modeling the entirety of users’ requests. The results of a numerical experiment on the real-time formation of OLAP data elements are presented. It is shown that the real-time approach is more advanced