Моделирование влияния магнитного поля на распространение волн в упругих телах с пустотной фракцией и в феррожидкостях - Селезов, И.Т.; Кривонос, Ю.Г. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Наведено дві узагальнені хвильові моделі. В першій розглядається вплив магнітного поля на пружне тіло з пустотною фракцією. Друга — нова узагальнена модель ферогідродинаміки, яка описує розповсюдження хвиль зі скінченними швидкостями. Досліджується наявність хвильових розв’язків The paper presents two new generalized wave models. One considers the effect of magnetic field on the elastic solid with void fraction. The other is a new generalized ferrohydrodynamics model describing wave propagation with finite velocities. The existence of wave solutions is investigated.