О периодической дискретной однолинейной системе обслуживания с повторными вызовами GI / G / 1 при дисциплине FCFS - Коваленко, И.Н.; Коба, Е.В.; Дышлюк, О.Н. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Вивчено дискретну в часі одноканальну систему обслуговування з повторними викликами при загальних, періодично залежних від номера заявки, дискретних розподілах інтервалів надходження заявок, часу обслуговування та циклу на орбіті. Прийнято дисципліну обслуговування по черзі. Виведено достатню умову ергодичності вкладеного ланцюга Маркова. A discrete-time one-channel queuing system with general inter-arrival, service, and orbit times periodically dependent on the number of arrival is considered. A sufficient condition for the ergodicity of an imbedded Markov chain is derived.