Прикладные аспекты синтеза и анализа речевой информации - Крак, Ю.В.; Кривонос, Ю.Г.; Куляс, А.И. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Наведено нові результати розв’язання задач конкатенативного сегментивного синтезу мовної інформації з урахуванням просодичних та інтонаційних характеристик звучання, комп’ютерного моделювання голосових сигналів людини на основі спільного використання моделей голосового джерела та мовного тракту людини, попередньої обробки мовних сигналів для систем автоматизації документування. Проведені експерименти продемонстрували ефективність і перспективність запропонованих підходів. The authors present new results in solving problems of concatenative segment synthesis of voice information with prosody and intonation phonation, computer modeling of human voice signals based on joint models of human voice source and vocal tract, and speech signal preprocessing for documenting automation systems. The experiments show the efficiency of the proposed approaches.