Проблема предсказания структуры протеина: формализация с использованием кватернионов - Гуляницкий, Л.Ф.; Рудык, В.А. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Розглянуто питання формалізації задачі прогнозування третинної структури протеїнів, що базується на НР-моделі Ділла. Вивчено тривимірні дискретні решітки і підходи до подання шляхів у них. Запропоновано і досліджено два варіанти кодування шляхів в решітках, один з яких базується на використанні апарату кватерніонів. The authors discuss the formalization of protein tertiary structure prediction problem based on Dill’s HP-model. Three-dimensional discrete lattices and different approaches to representing paths on them are the subjects of investigation. Two ways of path encoding are proposed and formalized, one of which is based on quaternion tools.