Оптимизационная задача распределения ограниченных ресурсов проекта с сепарабельными ограничениями - Чуб, И.А.; Новожилова, М.В.; Мурин, М.Н. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Розглянуто математичну модель та метод розв’язання оптимізаційної задачі розподілу обмежених ресурсів проекту як задачі розміщення прямокутних об’єктів зі змінними метричними характеристиками, що зв’язані функціональними залежностями. Проведено формалізацію часткових критеріїв якості розв’язання та множини обмежень області припустимих розв’язків задачі. The authors consider the mathematical model and solution method for the optimization problem of the allocation of the limited resources of the project as a rectangular placement problem, where objects being placed have variable metric characteristics that are subject to functional dependences. The partial quality criteria and the constraints of the feasible domain of the problem are formalized.