Задачи оптимизации с интервальной неопределенностью: метод ветвей и границ - Сергиенко, И.В.; Емец, О.А.; Емец, А.О. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Введено порядок на множині центрованих інтервалів. Доведено, що цей порядок лінійний. Сформульовано задачу оптимізації на множині центрованих інтервалів. Для розв’язування цієї задачі запропоновано та обґрунтовано метод гілок та меж. Доведено низку теорем, що встановлюють оцінки в методі гілок та меж. An order on a set of centered intervals is introduced. It is proved that this order is a linear order. An optimization problem is formulated over a set of centered intervals. A branch and bound method is proposed and substantiated to solve this problem. A number of theorems are proved that substantiate estimates in the branch and bound method.