Анализ модели сотовой сети связи с многопараметрическими стратегиями доступа в каналы и в очередь вызовов данных - Меликов, А.З.; Пономаренко, Л.А.; Чи Сон Ким (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Запропоновано числовий метод розрахунку показників якості обслуговування в мультисервісних стільникових мережах зв’язку, в яких допускається утворення обмеженої або необмеженої черги лише для трафіку нереального часу. Рішення щодо доступу нового і хендовер виклику реального часу приймається на підставі інформації про загальну кількість таких викликів у каналах стільника, у той час як аналогічні рішення щодо нових викликів нереального часу базуються на загальній кількості викликів даного типу в буфері. A numerical method is proposed to calculate the quality of service (QoS) of multi-service cellular networks with multi-parameter call admission control. A finite or infinite queue for non-real time traffic only is allowed. A decision for the access of new and handover voice calls is chosen on the basis of the number of such calls in channels while appropriate decision for handover data calls depend on the total number of such calls in the buffer.