О задачах группового преследования при интегральных ограничениях на управления игроков. II - Саматов, Б.Т. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Вивчаються такі задачі диференціальних ігор групового переслідування при інтегральних обмеженнях на керування гравців, як контрольний приклад Понтрягіна і групове переслідування при простому русі для випадку l-упіймання. При аналізі цих задач основним інструментом є метод розв язувальних функцій Чикрія. Запропоновано конструкцію побудови розв язувальної функції, що обгрунтовує правило паралельного зближення гравців, тобто П-стратегію для переслідувачів. Отримано нові достатні умови розв язності для задач групового переслідування. The paper studies problems of differential games of group pursuit with integral constraints on the controls of players such as the Pontryagin control example and simple pursuit for the case of l-catch. The problems are solved on the basis of Chikrii’s method of resolving functions. The structure of resolving function is proposed, which substantiates the parallel approach strategy, i.e., the Ï-strategy for pursuers. New sufficient solvability conditions for problems of group pursuit are obtained.