Особливості середньострокового прогнозування розвитку економіки регіону засобами інформаційно-аналітичної системи супроводження бюджетного процесу - Бігдан, В.Б.; Карпець, Е.П.; Пепеляєв, В.А.; Чорний, Ю.М. (Математичне моделювання в економіці, 2013)
Описані особливості та результати середньострокового прогнозування соціальноекономічних та фінансовобюджетних показників із застосуванням Інтелектуальної автоматизованої інформаційно-аналітичної системи супроводу бюджетного процесу на регіональному рівні. Розроблене інформаційно-аналітичне забезпечення використано для здійснення середньострокового прогнозування бюджетних показників регіону з урахуванням впливу фінансово-економічних регуляторів на економіку, що дозволяє оцінювати ефективність проведених і намічених до здійснення заходів державного та місцевого регулювання. Описаны особенности и результаты среднесрочного прогнозирования социально-экономических и финансово-бюджетных показателей с применением Интеллектуальной автоматизированной информационно-аналитической системы сопровождения бюджетного процесса на региональном уровне. Разработанное информационно-аналитическое обеспечение использовано для осуществления среднесрочного прогнозирования бюджетных показателей региона с учетом влияния финансово-экономических регуляторов на экономику, что позволяет оценивать эффективность проводимых и намеченных к осуществлению мероприятий государственного и местного регулирования. We describe the features and results of medium-term forecasting of socio-economic and fiscal indicators with the use of the Intellectual automated information-analytical system for the support of the budget process at regional level. The developed information-analytical tools are used for medium-term forecasting of regional budget parameters taking into account the effects of the financial and economic controls on the economy, which allows to evaluate the effectiveness of ongoing and planned activities to implement state and local regulations.