Прогнозування розвитку економіки Чернігівської області в середовищі PowerSim у складі ІАСБП - Шинкоренко, Т.П.; Степаненко-Липовик, Б.В. (Математичне моделювання в економіці, 2013)
Розглянуто результати прогнозних розрахунків доходів місцевого бюджету Чернігівської області на 2012–2013 рр., які були здійснені з використанням модельного комплексу, розробленого для Чернігівської області у складі інтегрованої інформаційно-аналітичної системи супроводжування бюджетного процесу в Україні. Запропоновано критерії відбору та здійснено відбір основних видів економічної діяльності, а також основних макропоказників для формування інформаційної бази реального та суспільного сектора Чернігівського регіону. Рассмотрены результаты прогнозных расчетов доходов местного бюджета Черниговской области на 2012–2013 гг., которые были осуществлены с использованием модельного комплекса, разработанного для Черниговской области в составе интегрированной информационно-аналитической системы сопровождения бюджетного процесса в Украине. Предложены критерии отбора и произведен отбор основных видов экономической деятельности, а также основных макропоказателей для формирования информационной базы реального и общественного сектора Черниговского региона. The results of prognosis calculations of profits of local budget of the Chernihiv region are considered on 2012–2013, that were carried out with drawing on a model complex worked out for the Chernihiv region in composition the integrated research and information system of accompaniment of budgetary process in Ukraine. The criteria of selection are offered and the selection of basic types of economic activity is carried out, and also basic macroeconomic indexes for forming of informative base real and public to the sector of the Chernihiv region.