Інформаційно-аналітичні засоби дослідження взаємозв'язків фіскальної і монетарної політики в процесі формування регіональних бюджетів - Бігдан, В.Б.; Горбачук, В.М.; Чорний, Ю.М. (Математичне моделювання в економіці, 2013)
В роботі представлено створені в Інституті кібернетики імені В.М. Глушкова НАН України інформаційно-аналітичні засоби для дослідження взаємозв’язку бюджетно-податкової (фіскальної) та грошово-кредитної (монетарної) політики у системі регулювання міжбюджетних відносин. Наведено загальну структуру та приклад практичного застосування цих засобів для порівняльного аналізу динаміки регіональних макроекономічних показників при супроводженні бюджетного процесу в Україні. В работе представлены созданные в Институте кибернетики им.В.М.Глушкова НАН Украины информационно-аналитические средства для исследования взаимосвязи бюджетно-налоговой (фискальной) и денежно-кредитной (монетарной) политики в системе регулирования межбюджетных отношений. Представлена общая структура и пример практического применения описанных средств для сравнительного анализа динамики региональных макроэкономических показателей при сопровождении бюджетного процесса в Украине. The information-analitical tools for investigation of interrelations between Investments-Savings (fiscal) and Liability-Money (monetary) models in the system of inter-budget regulation developed at the V.M.Glushkov Institute of cybernetics of NAS of Ukraine is presented in the paper. It presents the structure of such tools and demonstrates example of its practical use for comparative analysis of dynamics of regional macroeconomic indicators to deliver the budget process in Ukraine.