Методологічні аспекти макрофінансового аналізу: взаємозв’язок основних показників Державного бюджету, платіжного балансу, грошово-кредитної статистики та СНР - Шумська, С.С.; Авксєнтьєв, М.Ю. (Математичне моделювання в економіці, 2013)
У статті наведено основні методологічні підходи макрофінансового аналізу національної економіки, що базуються на врахуванні взаємозв’язків між показниками різних систем макроекономічного вимірювання, національного рахівництва. Представлено взаємозв’язки ключових індикаторів бюджетної політики з показниками платіжного балансу, міжгалузевого балансу (МГБ), грошово-кредитної статистики та Системи національних рахунків (СНР). В статье приведены основные методологические подходы макрофинансового анализа национальной экономики, базирующиеся на учете взаимосвязей между показателями различных систем макроэкономического измерения, национального счетоводства. Представлены взаимосвязи между ключевыми индикаторами бюджетной политики, платежного баланса, межотраслевого баланса (МОБ), денежно-кредитной статистики и Системы национальных счетов (СНС). The article describes the basic methodological approaches macrofinancial analysis of the national economy, based on consideration of the relationship between various indicators of macroeconomic measurement of national accounting. Presented relationships key indicators of fiscal policy on balance of payments, inter-branch balance, monetary statistics and the System of National Accounts (SNA).