Прогнозне оцінювання обсягів доходів бюджету м. Київ на 2013-2014 роки засобами економіко-математичного моделювання - Скрипниченко, М.І.; Лебеда, Т.Б. (Математичне моделювання в економіці, 2013)
У статті зазначено актуальні проблеми забезпечення науково-обґрунтованого прогнозування розвитку економіки та доходів місцевих бюджетів з метою прийняття ефективних управлінських рішень, розвитку соціально-економічної системи, удосконалення бюджетно-податкової політики у середньостроковій перспективі. Здійснено аналіз основних тенденцій соціально-економічного розвитку м. Київ, на базі якого виявлено характерні риси та особливості, сформульовано проблеми та ризики макроекономічної ситуації на середньострокову перспективу, досліджено динаміку доходів бюджету м. Київ і динаміку їх структури. Розроблено комплекс економіко-математичних моделей та здійснено прогнозні розрахунки ключових показників розвитку реального сектора економіки м. Київ і доходів місцевого бюджету на середньостроковий період. В статье отмечены актуальные проблемы обеспечения научно обоснованного прогнозирования развития экономики и доходов местных бюджетов с целью принятия эффективных управленческих решений, развития социально-экономической системы, усовершенствования бюджетно-налоговой политики в среднесрочной перспективе. Осуществлен анализ основных тенденций социально-экономического развития г. Киев, на базе которого обнаружены характерные черты и особенности, сформулированы проблемы и риски макроэконо-мической ситуации на среднесрочную перспективу, исследовано динамику доходов бюджета г. Киев и динамику их структуры. Разработан комплекс экономико-математических моделей и осуществлены прогнозные расчеты ключевых показателей развития реального сектора экономики г. Киев и доходов местного бюджета на среднесрочный период. In the article is devoted of providing the scientifically forecasting of local budgets with the purpose of acceptance of effective administrative decisions, development of the socio-economic system, improvement of budgetary-tax policy, in a medium-term prospect. The analysis of basic socio-economic progress trends is carried out Kyiv-City. On this base found out the personal touches and features, problems and risks of macroeconomic situation are formulated on a medium-term prospect, investigational dynamics of profits of budget Kyiv-City and dynamics of their structure. The complex of economic-mathematical models is developed and the prognosis calculations of key indexes of development real sector of economy and profits of local budget on a medium-term period are carried out Kyiv-City.