Моделі впливу податків на поведінку підприємств - Вишневський, В.П.; Соколовський, Д.Б. (Математичне моделювання в економіці, 2013)
У статті розглянуто моделі впливу податків на поведінку підприємств в процесі функціонування Інформаційно-аналітичної системи супроводження бюджетного процесу (ІАСБП). Проведено ранжування розглянутих податків за ступенем легкості/складності ухилення від них. Розроблено алгоритм розрахунку фактичного податкового навантаження при зміні номінальних величин податків. В статье рассмотрены модели влияния налогов на поведение предприятий в процессе функционирования Информационно-аналитической системы сопровождения бюджетного процесса (ИАСБП). Проведено ранжирование рассматриваемых налогов по степени легкости/сложности уклонения от них. Разработан алгоритм расчета фактического налогового бремени при изменении номинальных величин налогов. In the article the models of the impact of taxes on business behavior in the operation of information and analytical support of the budget process (IASBP) are analyzed. A ranking of the considered taxes on the degree of ease / difficulty avoiding them is done. The algorithm for calculating the actual tax burden by changing the nominal tax rate is developed.