Прогнозні оцінки основних макроекономічних показників розвитку економіки України на базі програмно-аналітичного інструментарію "Макропрогноз економіки України" - Скрипниченко, М.І.; Авксєнтьєв, М.Ю.; Копійка, О.В. (Математичне моделювання в економіці, 2013)
У статті розроблено прогнозні оцінки розвитку макроекономічної ситуації в Україні на період до 2014–2015 рр. на основі програмно-аналітичного інструментарію «Макропрогноз економіки України». Проведений аналіз прогнозних ситуацій за альтернативними сценаріями економічної політики згідно з припущеннями блоку екзогенних змінних дозволяє виробити практичні рекомендації щодо механізмів нівелювання та запобігання кризовим ситуаціям, а також регулювання економічного розвитку на середньострокову перспективу. В статье разработаны прогнозные оценки развития макроэкономической ситуации в Украине на период до 2014–2015 гг. на основе програмно-аналитического инструментария «Макропрогноз экономики Украины». Проведен анализ прогнозных ситуаций в соответствии с альтернативными сценариями экономической политики согласно предположениям блока экзогенных переменных, что позволяет разработать практические рекомендации относительно механизмов нивелировки и предотвращения кризисных ситуаций, а также регуляции экономического развития на среднесрочную перспективу. In the article the prognosis estimations of development of macroeconomic situation are developed in Ukraine on a period to 2014–2015 on the basis of programmatic analytical tool «Macroprognosis of economy of Ukraine». The analysis of prognosis situations is conducted after the alternative scenarios of economic policy in obedience to suppositions of block of exogenous variables allows to make practical recommendations in relation to the mechanisms of leveling and prevention of crisis situations, and also adjusting of economic development, on a mediumterm prospect.