Алгоритм формування перехідного процесу пуску двигуна постійного струму незалежного збудження до кутової швидкості вище основної - Нікорюк, М.С.; Карпенко, В.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2013)
У роботі розглянутий алгоритм формування керуючого впливу — напруги живлення обмотки збудження двигуна постійного струму з незалежним збудженням у перехідних режимах пуску в верхній частині діапазону керування при значеннях кутової швидкості вище основної. In article is considered the algorithm of forming of control action — field voltage of motor of direct-current with independent excitement in transient behaviors of starting in overhead part of management range at the values of speed higher basic. The worked out algorithm of forming of voltage allows to get the transient of starting on condition of support of permanent value of current of anchor of motor.