Математичне моделювання зміни напружено-деформованого стану ґрунтового масиву при нагнітанні в нього в’яжучого розчину в одновимірній постановці - Власюк, А.П.; Дроздовський, Т.А. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2013)
Проведено математичне моделювання зміни напружено-деформованого стану ґрунтового масиву при нагнітанні в нього в’яжучого розчину в одновимірному випадку, яке може бути застосоване для оцінки стійкості та надійності гідротехнічних споруд в процесі закріплення їх основ. Отримано аналітичний та числовий розв’язок даної задачі, проведено числові експерименти та здійснено їх аналіз. Mathematical modelling of soil layer stress-strain state change under binding fluid injection inside it in the one-dimensional case was conducted. This can be used to assess hydropower buildings stability and reliability under their foundation fixing. The analytical and numerical solution of this problem was founded. All the data obtained via numerical experiments were analysed.