Поліедральний підхід до розв'язання одного класу векторних задач комбінаторної оптимізації - Семенова, Н.В.; Колєчкіна, Л.М. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Розглядаються багатокритерiальнi задачi дискретної оптимiзацiї на допустимiй комбiнаторнiй множинi полiрозмiщень. Дослiджуються структурнi властивостi допустимої областi i рiзних видiв ефективних розв’язкiв. На основi розвитку iдей евклiдової комбiнаторної оптимiзацiї i методу головного критерiю розроблений i обгрунтований полiедральний пiдхiд до розв’язання зазначеного класу задач. Multicriterial problems of discrete optimization on a feasible combinatorial set of polyarrangements are considered. Structural properties of the feasible region and different types of efficient solutions are explored. On the basis of development of the ideas of Euclidean’s combinatorial optimization and the method of main criterion, a polyhedral approach to the solution of multicriterial combinatorial problems on the set of polyarrangements is developed and grounded.